Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.22

3D nyomtatás - öntöde

Néhány additív gyártási technológia kétféle anyagot használ fel az alkatrészek előállításához. Az első anyag képezi majd az alkatrészt, a másik a 3D nyomtatás alatt egyes részek alátámasztására szolgál csupán. A támasztó anyagot az eljárás befejezése után leolvaszthatják oldószerrel vagy vízzel.

A mezőgazdaság számára főként alacsonyan és közepesen ötvözött acélöntvényeket, gépalkatrészeket értékesítünk. Jellegzetes öntvények az erőgépek, kaszálógépek, gyepápoló berendezések öntvény-alkatrészei, illetve a vetőgépalkatrészek.

3D nyomtatási és a gyors prototípus gyártási szolgáltatás a mérnökök, építészek, termékfejlesztők, formatervezők, szerszámtervezők, műanyag fröccsöntők, orvosok és az ékszerészek számára is új távlatokat nyit meg jóval kedvezőbb előállítási költségekkel.

Közel 500 féle öntvényt állítunk elő, melyek anyaga főként acél, saválló acél és bronz. A precíziós öntés előnyeként kiemelendőek a bonyolult, nehezen kialakítható egyedi öntvényformák.

Öntödénk főként acélöntvényeket gyárt. 

3D nyomtatási technológia az oktatás, az autóipar, a műanyagipar és az elektronikai készülékek ipara számára nyújt forradalmian új lehetőségeket.

3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma, ezzel egyetemben áruk meredeken csökken.

3D nyomtatók lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű 3D nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

3D nyomtatás felbontása több alkalmazás esetén elegendő pontosságú felületet hozhat létre, ha azonban ennél pontosabb alakra van szükség, a modellt a felbontásnak megfelelő ráhagyással kell kinyomtatni, majd a felesleges anyagot hagyományos technológiával kell eltávolítani.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.