Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.12

Öntöde, mert ha valamit elő szeretne állítani tudja hogy kihez forduljon!

ÖNTÖDE3D NYOMTATÁS HÍVJON FEL MINKET ÉS MINDENT MEGBESZÉLÜNK!

 

Temérdek öntvényt állítunk elő az öntöde műhelyünkben, melyek anyaga főként acél, saválló acél és bronz. A precíziós technika legfőbb elemei a legfontosabbak a bonyolult, megmunkálással nehezen kialakítható egyedi öntvényformák.

 Az öntöde székhelyünknél főként acélöntvényeket hozz létre. A fémöntvények tulajdonságait ötvözéssel tudjuk megvalósítani. Fémöntvényeink nagy számban állítjuk elő az autó szerelésél, mezőgazdasági és élelmiszeripari kínálatokra, de öntvényeink között felfedezhetőek záralkatrészek, zsanérok is.

A rozsdamentes vagy saválló anyagból elő állított öntvények hasonlósága felhasználója az élelmiszeripar, ahol a legfontosabb nézőpont a fém szerves savakkal és oldószerekkel szembeni ellenállása.

Bronzból napjainkban nagy állóképességű és hosszú élettartamú fogaskerekek és csigakerekeket valósítunk meg az öntöde műhelyünkben, de a bronz fontos alapanyaga öntvényeink közül a villamossági vezetőelemeknek is, és hozott minta szerint készülő szobrok és díszelemek alapanyagául is szolgál.

 

Ami a legfontosabb, hogy a termékeknek milyen szabályzatnak meg kell megfelelnie, pl. hővezetés, áramvezetés, kopás, keménység, megmunkálhatóság, és milyen igénybevételnek van kitéve, különböző fémötvözeteket használunk az öntöde részlegünknél.

3D nyomtatás 3D nyomtatóval valósítjuk meg a szerkezetek előállítását amely, egy olyan ipari előkészület, ami háromdimenziós eszközöket képes alkotni digitális modellekből.Belföldön fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű felhasználása, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is már találtunk megoldást. A 3D nyomtatással való technika additív gyártási forma, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe kerültek, az additív előállítás ellentétjeként a megszokott technikát szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a napjaink forradalmian új technológiáinak, az utóbbi években rohamosan emelkedik az eladott nyomtatók száma és áruk meredeken csökken.Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

A nyomtató techinkai részei több alkalmazás esetén elegendő pontosságú felületet állít elő, ha azonban ennél pontosabb alakra van szükség, a modellt a felbontásnak megfelelő ráhagyással kell kinyomtatni, majd a felesleges anyagot hagyományos szubtraktív technológiával kell eltávolítani. Számos additív gyártási eszközök kétféle anyagot használ fel az alkatrészek megvalósításához. Az első fém képezi majd az eszközt a másik a nyomtatás alatt egyes részek alátámasztására jöttek létre ezek a technikák. A támasztó tárgyat az eljárás befejezése után leolvaszthatják vagy leoldhatják oldószerrel vagy bármilyen folyadékkal.

3D nyomtatási és a gyors előkészítése előállítási szolgáltatás a mérnökök, termékfejlesztők, formatervezők, eszközfejlesztők, műanyag fröccsöntők, doktorok és az ékszerészek részére is új távlatokat nyit meg elérhető költségek mellett. Az RPT technikák jelentős segítséget addnak mindenki részére, hogy terméke minél gyorsabban piacra kerüljön. Ez a piacra jutási előny fogja meghozni Önt és tevékenységét az egyre inkább globalizálódó helyzetből!