Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.25

Penészes fallal küszködik?

PENÉSZES FALINJEKTÁLÁSFALSZIGETELÉS HÍVJON MINKET ÉS MINDENT MEGTUDUNK BESZÉLNI!

 

 

A több  100 éve épült irodaházaknál felmerülhet a falszigetelés hiánya, szinte biztosan problémákat okoz, amihez még az elmúlt években a belvíz és a helyi vízkárok is hozzájárultak. A felszínből jövő, onnan a falak kapilláris rendszerén felszívódó pára pedig a legveszélyesebb  kár okozói a saját szobáinknak

 

A pára által szállított sók a fal felületi lyukaiban a pára elpárolgása miatt kikristályosodnak és térfogatunk a többszörösére nő, ezzel jelentős károkat okozva a bevonatokban, a vakolatban, vagy akár magában a tégla mint épületi elemben is, ezért szokták már a mai házakat falszigeteléssel létrehozni egy olyan házat, ami nem károsíthatja a későbbiekben semmit.

A nedves falfelületek és az ezeken megjelenő baktériumok bizonyítottan élettanilag is veszélyesek a huzamosabb ott alvásra szolgáló szobákban is. Ez számtalan légúti- és asztmás megfertőződésre allergiás tünetekért épp úgy felelős lehet mint komolyabb gyulladásos megbetegedések előidézéséért, mert a penészes falakkal vigyázni kell ha nem szeretnénk több problémát okozni számunkra. A legtöbben bele se gondolunk, hogy a folyamatos tüsszögés, vagy épp a náthás, megfázásos tünetek nem másra, mint az otthonukban található penészes falaknak köszönhető!

Nagyon sok épületekben előforduló penészgomba között találunk olyanokat, amelyekről nem is tudtunk mivel a színük áttetsző, tehát a festett falon nem előforduló, de olyat is, amely a vakolatban, vagy épp a tapéta alatt szeret élni. Ha utána nézünk az alábbi linkeken találhatunk épp elég orvosi oldalt, ahol egészen megdöbbentő betegségek kialakulási okai között jön elő a penészes fal, ami miatt nagyon sokan betegségben szenvednek. Az egészségromláson kívül sajnos nagyon sok gondot okoz, hogy a nedves fal kitűnő hővezető, vagyis rossz hőszigetelő, így a fűtési szezonban is a díjja is folyamatosan magasabb lehet a kelleténél.

A hiányzó nedvesség elleni falszigetelés szerencsére a legtöbb esetben utólag is lefújható. A továbbiakban bemutatott  rendszer ezt a hiányzó szigetelést hivatott elterjeszteni a férfiak agyában. Bár ez a fajta – a fal anyagába szigetelő réteget bejuttató, azt gyakorlatilag egy sávban impregnáló falszigetelés jó ideje ismert, a folyamatosan haladó szigetelőanyagok használatával a korábbiaknál jóval meggyőzőbb eredményt hozhatunk létre, ami számunkra se mindegy.

 

Akkor nézzük meg, hogy mik az apróbb titkok az   injektálásnál mint szakterületnél:
Meg kell figyelni, hogy a jelenlegi burkolat alkalmas-e, hogy injektálás során a bejuttatott vegyi anyagot a falazatban maradjon. Ha ez nem teljesül, a sérült részeket le kell szedni  és vízlepergető habarccsal kell az injektálási síkot kibővíteni. Kiegészítjük az injektálási síkot, amit a belső padlószint és a külső talajszint alapján hozzuk létre. Az injektálásnak mindig talajszint felett kell hogy létrejöjjön . Ezután a keletkezett furatport el kell távolítani sűrített levegőt kell alkalmazni. Az elkészült lyukakba pakkereket kell rakosgatni egyesével, melyek lehetnek műanyag, egyszer használatosak vagy fém, többször is felhasználható eszközök is. Ezek segítségével tudjuk nyomással a falazatba injektálni a megfelelő vegyi vízlepergetőt. Ezután, ha a injektálás előtt még nem kellett, utána mindenképpen le kell verni a vakolatot a legfelső vizesedési ponton túlmenően 80cm-rel és a helyére magas minőségű, lehetőség szerint WTA minősítésű szárító tárgyat kell fel spriccelni.