Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.14

Szauna építés - Szauna kályha, Infra szauna

Akár családoknak vagy kisebb-nagyobb baráti társaságoknak is alternatíva lehet egy saját infra szauna építés vagy építtetés, különösen, ha a helyünk és az anyagi forrásunk is adott hozzá.

Ha Ön megbízik bennünk, mi vállaljuk a szauna építés teljes folyamatát az anyagbeszerzéstől a beépítésen át egész a szauna karbantartásig. Ezzel Ön rengeteg időt, pénzt és idegeskedést megspórolhat.

A szaunáknak millió formája létezik, az egyszerűtől a bonyolultabb funkciójú és kialakítású helyiségekig. A szaunázás a finneknél például a nemzeti identitás része, aki nem szaunázik, az nem is igazi finn. A többi északi országban is hasonlóak a szaunázási szokások, viszont egyéb nemzetek szokásai ettől nagyban eltérőek. A német anyanyelvű országokban a hideg vizes zuhany és a meztelenség kötelező, így japánban is a szauna-etikett részét képezi.

Nem akarjuk ijesztgetni, ettől független a veszélyekkel nem árt tisztában lennie. Az infra szauna építtetését azonban nemcsak azért érdemes profi és tapasztalt szakemberekre bízni, hogy elkerüljük az esetleges balesetveszélyt. Hiszen egy profikkal építtetett infra szauna alkalmas olyan helyekre is, ahová egy kész szaunát lehetetlenség lenne megvásárolni, illetve maguknak sem tudnának oda összerakni egyet.

szauna kályha típusát mindig a tervezett kabinméret függvényében, a szükséges teljesítmény alapján kell kiválasztani. A 4 köbméteres szauna kabinhoz elegendő 3,5 kW-os teljesítmény, viszont ha 25 köbméteres a helyiség, akkor már 16,5 kW-os teljesítőképességű berendezést kell választanunk.

Bármelyik szauna típust választja, egészsége megtartása érdekében jelentős lépéseket tesz vele. Amennyiben az infra szauna mellett dönt, akkor igényeinek megfelelően fog tudni dönteni nemcsak méret és dizájn, de az infra szauna árak szempontjából is.

szauna kályhára köveket szokás helyezni. Ezek a kövek tartják a meleget, így a kályha kikapcsolása, a tűz kialvása után is még melegen tartják a szaunát, másrészről a gőzképződéshez szükséges felületet is a kövek biztosítják.

Az elektromos szauna kályhánál vigyázni kell arra, hogy ne menjen a fűtőszálakra a víz, mert ez a fűtőbetétek sérülését is okozhatja. Ezt megfelelő mennyiségű kővel és óvatos locsolással meg tudjuk akadályozni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.